Faexit

Faexit

De fax definitief de regio uit!

Na alle innovaties van afgelopen jaren blijkt toch dat zorgorganisaties jaarlijks nog zo’n tien miljoen faxen sturen, met de ziekenhuizen, apotheken en huisartsenpraktijken als grootgebruikers. Het gebruik van de fax is ongestructureerd, inefficiënt en brengt risico’s met zich mee t.a.v. informatiebeveiliging en de beschikbaarheid van informatie. Het zorgpersoneel en de patiënt ervaren hier de gevolgen van. Tijd voor verandering. Faxen is niet meer van deze tijd: er zijn veilige, digitale alternatieven voorhanden!  

Vanwege de grote behoefte aan uitfasering van de fax in de zorg, trekt Sleutelnet op met RSO Nederland, VZVZ en Zorgverzekeraars Nederland onder de naam Faexit. Tijdens een verkenning brengen we in kaart welke organisaties in de regio nog gebruikmaken van de fax. Aangezien de uitfasering grotendeels te maken heeft met gedragsverandering, bekijken wij hoe we bij deze organisaties de uitfasering van de fax daadwerkelijk kunnen realiseren. Ook kijken we hoe organisaties veilige digitale alternatieven kunnen optimaliseren en/of implementeren.   

Doel
Veiligere en efficiëntere gegevensuitwisseling in onze regio door al het faxverkeer elimineren in 2023/2024 bij minimaal de huisartsen, apothekers en ziekenhuizen. Daarnaast wordt er gekeken naar hoe VVT-instellingen, GGZ, labs en de trombosedienst betrokken kunnen worden.  

Betrokkenen
LUMC, Alrijne Zorggroep, apotheken, huisartsenpraktijken, GGZ Rivierduinen, Atalmedial, Marente, ActiVite, Topaz, DSV Verzorgd Leven, landelijk project Faexit (RSO Nederland, ZN, VZVZ)

Meer informatie?

Lucelot Triebels

T: 071-5140130
M: LTriebels@sleutelnet.nlStuur Lucelot een bericht: