RSO Nederland

In Nederland is het zorglandschap gedecentraliseerd. Om landelijke ontwikkelingen te implementeren dienen ze regionaal omarmd en aangepakt te worden. RSO Nederland is het netwerk van 11 RSO’s (Regionale Samenwerkings Organisatie) verdeeld over Nederland. Iedere RSO is ontstaan uit de regionale behoefte aan een neutrale partner die de samenwerking tussen de ziekenhuizen, VVT’s, huisartsen en apotheken op inhoud aanjaagt.

Haar belangrijkste doelen zijn onderlinge synergie opbouwen en op landelijk niveau invloed uitoefenen, om samen te werken aan betere digitale gegevensuitwisseling in de zorg.

De 11 RSO’s zijn verenigd onder de vlag van RSO Nederland. Dit betekent dat RSO Nederland in de verschillende regio’s kan aanpakken:

  • om regionale initiatieven op landelijk schaal te faciliteren
  • om landelijke ontwikkelingen te implementeren in de regio

Synergie bouwen wij vooral via de RSO-dagen die wij enkele keren per jaar organiseren. Hier wisselen wij veel kennis uit en ontwikkelen wij gezamenlijk aan relevante thema’s. Sinds haar bestaan in 2017 al behoorlijk veel bereikt; inmiddels zijn RSO’s landelijk breed bekend en worden wij betrokken en bevraagd, onder meer door het Informatieberaad.

Wilt u meer weten over RSO Nederland? Neem dan eens een kijkje op de website.

Overzicht RSO

Meer informatie?

 

Jasper van Sambeek

T: 071-5140130
M: jvansambeek@sleutelnet.nlStuur Jasper een bericht