VIPP Babyconnect: Gegevensuitwisseling In De Geboortezorg

Digitale gegevensuitwisseling in de geboortezorg, wat is dat?

Alle belangrijke gegevens van een zwangere vrouw in één opslag inzien, op het moment dat jij die als zorgverlener nodig hebt. Dat realiseren we gezamenlijk met het VIPP-programma Babyconnect. Ook zorgen we ervoor dat zwangere vrouwen zelf hun gegevens kunnen verzamelen via een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Hiermee kunnen we aansluitende zorg voor moeder en kind(eren) rond de zwangerschap en geboorte waarmaken.

Neem je deel aan het programma VIPP-Babyconnect en zoek je meer informatie? Kijk dan bij ‘Ga snel naar…’

Wil je geen ontwikkeling missen? Aboneer je op de Babyconnect nieuwsbrief!

Het doel van Babyconnect is het verzorgen van aansluitende zorg voor moeder en kind(eren) rond de zwangerschap en geboorte, inclusief de overdracht naar andere zorgverleners waaronder de JGZ, kinderarts en huisarts.

Om zorgverleners inzage te geven in elkaars dossier, gaan we een ‘viewer’ implementeren. Dit is een scherm dat, zonder extra inlog, vanuit het eigen systeem wordt geopend en waar alle gegevens met betrekking tot de geboortezorg worden verzameld en gepresenteerd. Vaak werk je zonder dat je het door hebt al met verschillende viewers vanuit je dossier, want je blijft met zo’n viewer in jouw eigen systeem werken. Middels de viewer kan zowel informatie worden ingezien (geraadpleegd) als gedeeld (gepubliceerd).

Aanvullend zullen de cliënten binnen de geboortezorg ook toegang krijgen tot hun zwangerschapsgerelateerde gegevens. De PGO is een app of website waarin cliënten hun gezondheidsgegevens veilig en op één plek kunnen verzamelen.

Projectteam

Projectteam Babyconnect (1)

Meer informatie?

Ankie Swakhoven

T: 071-5140130
M: aswakhoven@sleutelnet.nl



Stuur Ankie een bericht: