VIPP Babyconnect: PGO

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO), is een handige tool voor jou als cliënt om actief betrokken te zijn bij je gezondheid. Met een PGO-app of -website kun je gemakkelijk een kopie van je medische gegevens opvragen, helemaal gratis. Bovendien kun je vaak zelf gegevens toevoegen die relevant zijn voor jouw gezondheid, zoals bijvoorbeeld informatie over je bloeddruk of gewicht. Door gebruik te maken van een PGO krijg je meer controle over je gezondheid en kun je beter inzicht krijgen in hoe het met je gaat. Wil je meer weten? Bekijk dan het bijbehorende filmpje voor extra informatie.

Ben jij een zorgverlener en wil je weten hoe een PGO te werk gaat in de geboortezorg?

Zie het filmpje hiernaast over het gemak en gebruik van een PGO in de geboortezorg. Dit filmpje kun je als zorgverlener ook aan je cliënt laten zien. Om zelf een PGO beter te begrijpen kun je onderstaande e-learning volgen: wat is een PGO en de verdieping op PGO.

Hierin komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • wat een PGO is;
 • voor wie een PGO is;
 • wat je met een PGO kunt.

Hierin komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • welke informatie er in een PGO kan staan;
 • wat de ontwikkelingen op het gebied van PGO’s zijn;
 • het verschil tussen een PGO en een portaal;
 • wat het belang van een PGO is.

Laat de cliënt ook weten dat zij meer informatie over een PGO kunnen vinden op PGO.nl en op het PGO informatiepunt. Het PGO-informatiepunt is er voor iedereen die vragen heeft over PGO’s: burgers en zorgprofessionals. Ook zijn er twee informatieve flyers beschikbaar:

Meer informatie?

Ankie Swakhoven

T: 071-5140130
M: aswakhoven@sleutelnet.nlStuur Ankie een bericht:


  Meer informatie over dit project?

  Christi Ouwerkerk
  T: 071-5140130
  M: couwerkerk@sleutelnet.nl


  Stuur ons een bericht over dit project