Nieuws

e-learning

E-learning module

E-learning module

Behaal nu het e-learning certificaat en wordt privacybewust

Samen met onze regionale FG’s hebben wij een eisenpakket samengesteld waar e-learning volgens onze regio aan moet voldoen. Te weten een goede prijs-kwaliteit verhouding, dat er na voltooiing van de module een certificaat wordt afgegeven, passend bij organisaties met én zonder eigen leeromgeving en dat de e-learning niet alleen gericht is op de AVG, maar ook op de zorg.

Participanten van Sleutelnet kunnen de e-learning afnemen voor
€ 6,50 excl. BTW per gebruiker. Niet-participanten van Sleutelnet kunnen de e-learning afnemen voor € 8,50 excl. BTW per gebruiker.

De cursus behandelt ongeveer tien onderwerpen die met privacywetgeving te maken hebben, plus een aantal onderdelen uit de NEN 7510 norm. Elk onderwerp begint met een situatieschets en waar nodig extra toelichting, gevolgd door een vraag met mogelijke antwoorden. Heb je een antwoord geselecteerd, dan krijg je te zien of dat goed of fout is en waarom. Daarna wordt aanvullende informatie gepresenteerd: praktijkvoorbeelden, praktische tips en prikkelende stellingen.

Veilig omgaan met vertrouwelijke informatie is van belang voor alle medewerkers, óók voor medewerkers die geen toegang hebben tot zorginformatie van cliënten of een ander deskundigheidsniveau hebben. Daarom bieden wij de volgende drie modules aan:

Basic

  • Geschikt voor o.a. ondersteunende diensten, dit kunnen bijvoorbeeld medewerkers zijn die niet werken met zorgdossiers.
    •Onderwerpen: Alleen algemene onderwerpen (vertrouwelijke cliëntgegevens, vertrouwelijke medewerkersgegevens, het melden van incidenten en mogelijke datalekken, veilig omgaan met wachtwoorden, veilig e-mail ontvangen; phishingmail, veilig mailen op je werk en privé, informatieveiligheid en verantwoordelijkheid).

Full

  • Geschikt voor o.a. zorgpersoneel; tevens kan men een PE-punt verkrijgen bij deelname aan Register V&V.
    •Onderwerpen: Zowel algemene (zie bovenstaande) en zorggerelateerde onderwerpen (informatieverzoek derden, collegiale afstemming, sociale media en je werk, veilig omgaan met IT-middelen, veilig werken buiten kantoor, veilig werken; ook onder stress, ken je alternatieven, informatie-uitwisseling in het sociaal domein).

Light

  • Geschikt voor o.a. de volgende doelgroepen; verzorgenden deskundigheidsniveaus 2 en 3. •Onderwerpen: Vereenvoudigde versie samengesteld uit algemene en zorggerelateerde onderwerpen

Binnenkort komt er meer informatie op deze website. Wil u al eerder meer weten over deze e-learningmodule, neem contact op met mwerleman@sleutelnet.nl.

Op de hoogte blijven? Meld je aan op de nieuwsbrief!

Abonneer je op de nieuwsbrief en ontvang hem in jouw mailbox.

LinkedIn