Toestemming via Mitz

Toestemming via Mitz

Samengevat

Om patiëntgegevens uit te kunnen wisselen tussen zorgverleners is in veel gevallen toestemming van patiënten vereist. Het organiseren van toestemming van de patiënt – van vraag tot registratie – dient in de regio Zuid-Holland Noord beter te worden georganiseerd. Het afgelopen jaar heeft de regio Zuid-Holland Noord daarom hard gewerkt aan een regionale strategie voor de duurzame organisatie van patiëntentoestemmingen. Er is draagvlak gecreëerd binnen de regio en richting bepaald, met als conclusie: we gaan ons als regio voorbereiden op de implemenatie van Mitz als Online Toestemmingsvoorziening. Het is hiervoor van groot belang dat de huidige toestemmingsvraag (indien nodig) wordt aangepast. Lees in de samenvatting hieronder wat jouw organisatie kan doen ter voorbereiding op de implementatie en lees voor meer informatie de gehele strategie.

Afbeelding Samenvatting
Afbeelding Strategie

Haakt jouw organisatie aan bij de regionale aanpak om naar Mitz toe te bewegen?

Hoe meer zorgaanbieders er in de regio aansluiten op Mitz, hoe groter de meerwaarde is. Met een gezamenlijke aanpak kunnen we daarnaast op diverse vlakken synergie bereiken. Wij horen het dus graag als jouw organisatie hierin ook gezamenlijk wil optrekken.

Omdat het van veel leveranciers nog niet duidelijk is wanneer zij met Mitz gaan koppelen, zal implementatie niet op de hele korte termijn plaatsvinden. Sleutelnet heeft nauw contact met VZVZ over alle ontwikkelingen en organiseert in het voorjaar een regionale vervolgbijeenkomst om de stand van zaken te bespreken en vervolgstappen af te stemmen. Is jouw organisatie nog niet aangesloten en wil je aansluiten bij dit overleg of heb je vragen? Mail ons!

Begin van 2023 verschijnt er een definitieve versie van de regionale strategie, waarop alle logo’s van aangesloten zorgaanbieders worden weergegeven. Hieronder zie je een overzicht van de huidige aangesloten partijen.

Aangesloten partijen

Alrijne Logo
Logo Mobiel Atalmedial 200x66 Retina (1)
Logo Basalt
Logo Dsv
Eurofins
Logo HECHT
0861 Logo Rgb RD
LUMC Nieuw
Topaz Het Hele Leven Telt Gestapeld 27cm RGB (per 2019)
Wijdezorg
Zorg En Zekerheid
VZVZ

Meer informatie?

 

Jasper van Sambeek

T: 071-5140130
M: jvansambeek@sleutelnet.nlStuur Jasper een bericht