Nieuws

e-healthfestival 2019

Terugblik e-healthfestival 2019 (aftermovie nu online)

Terugblik e-healthfestival 2019 (aftermovie nu online)

E-health@work op het e-healthfestival 2019

Op donderdag 31 oktober 2019 hebben we ruim 300 bezoekers op het e-healthfestival mogen verwelkomen. Het festival stond in het teken van verbinding maken met elkaar, netwerken en inspireren. Of zoals Rachelle Robbe het achteraf treffend verwoordde: “Voor professionals in de zorg die last hebben van FOMO, the fear of missing out, is dit festival the place to be”. Gerenommeerde namen als Erik Gerritsen, Casper Smeets, Tommie Niessen, Paul Iske, Ludo Baauw, Michel van Schaik en vele anderen inspireerden de bezoekers met nieuwe inzichten, innovatieve oplossingen en briljante mislukkingen. Net als de vorige editie vervulde Lea Bouwmeester haar rol als dagvoorzitter met verve.

Één hoofdthema, 3 subthema’s

Het thema luidde dit jaar: ‘E-health@work’. Middels drie deelthema’s werden meerdere aspecten van (het toepassen van) e-health op de werkvloer belicht. Tevens waren er private sessions waar bezoekers de mogelijkheid hadden om in de intieme sfeer van een huiskamersetting sprekers nader ‘aan de tand te voelen.’

Beter goed gejat…: We besteedden aandacht aan hoe e-health het leven van patiënten beter en leuker maakt met sprekers als Ludo Baauw en focusten op de opschaalbaarheid van e-health oplossingen, waarbij Erik Gerritsen de volgende quote met ons deelde: ‘Los op of schaal op!’

Briljante mislukkingen: Onder leiding van Paul Iske zijn we in gegaan op de waarde van mislukkingen. Prachtige voorbeelden van mislukte e-health projecten passeerden de revue. Aan de hand van specifieke cases werden niet alleen de mislukking belicht maar zeker ook de leerpunten.

Voor en door de toekomst: Zowel door werving van jonge talenten en door de (slimme) inzet van e-health kan aan de stijgende behoefte aan zorgverleners worden voldaan. Studenten van het MBO Rijnland gingen met cases aan de slag en droegen op geheel eigen wijze nieuwe invalshoeken aan als oplossing. Hiernaast ging Marly Kiewik van Deloitte in op het belang van de employee experience bij het ontwikkelen en implementeren van e-healthoplossingen.

Het festivalgevoel

Na de laatste keynote van Tommie Niessen en een aantal mooie pitches was het tijd om te feesten! Naast de bekendste Leidenaar Barry Badpak toverden Happy Feeling en Dj Reinier Haas de avond om in een echt festival, waarmee een gedenkwaardige dag met een absoluut slotakkoord werd afgesloten.

Beelden zeggen uiteraard meer dan woorden, bekijk daarom hier de aftermovie.

Op de hoogte blijven? Meld je aan op de nieuwsbrief!

Abonneer je op de nieuwsbrief en ontvang hem in jouw mailbox.

LinkedIn