Nieuws

Sleutel-bulletin

Wat zijn jouw tips om het beste strategisch plan EVER te maken?

Wat zijn jouw tips om het beste strategisch plan EVER te maken?

Hoe kunnen we het beste strategisch plan maken? De laatste weken van het jaar staan voor de deur. Veel van jullie zullen daarom bezig zijn met het afronden van de nieuwe strategische plannen. Ervaringen met het maken van eerdere plannen hebben jullie daarin uiteraard meegenomen. En daar zijn wij bij Sleutelnet nou zo benieuwd naar. Wij zijn op zoek naar jullie tips om het beste strategisch plan EVER te maken.

Er is niet één vast format voor een strategisch planDe inhoud en de manier om tot die inhoud te komen, verschillen van plan tot plan. In Google hebben we gezocht op ‘strategisch plan opstellen’. We konden door de bomen het bos haast niet meer zien.

Vaak zagen we in zo’n plan staan waar een organisatie voor staat (de visie), wat de organisatie doet en ook waarom zij dat doet. Ja, Simon Sinek is bij velen doorgedrongen met z’n ‘Start with Why’.

De strategie kan worden gezien als de uitwerking van de visie. Een strategisch plan kan daarmee gezien worden als een stip op de horizon. Wat ga je als organisatie doen en waarom? Het kan daarmee houvast geven aan de organisatie en alle medewerkers.

Sound strategy starts with having the right goal – Michael Porter

Los van de keuze van wat je allemaal in je strategisch plan op wilt nemen, zagen we dat er ook talloze manieren zijn waarop een organisatie de inhoud van het plan bepaalt. Een SWOT-analyse, PEST-analyse, verwachtingen van stakeholders om enkele te noemen.

Wij gaan binnenkort aan de slag met ons nieuwe strategisch plan. Nu zijn we erg benieuwd hoe wij het beste plan EVER kunnen maken.

Heb jij adviezen, do’s en don’ts of goede voorbeelden voor ons? Ben of ken jij de goeroe van het strategische plan? Laat het ons weten!

Als dank zullen wij al deze adviezen gaan bundelen zodat jij gememoreerd wordt voor jouw bijdrage en ook anderen het beste strategisch plan kunnen gaan maken.

Deel je adviezen en goede voorbeelden met ons om het beste strategisch plan EVER te maken! 

Op de hoogte blijven? Meld je aan op de nieuwsbrief!

Abonneer je op de nieuwsbrief en ontvang hem in jouw mailbox.

LinkedIn