Nieuws

Digitaal receptenverkeer

Vanaf nu verstuurt het LUMC digitaal medicatierecepten naar apotheken!

Vanaf nu verstuurt het LUMC digitaal medicatierecepten naar apotheken!

Nadat het Alrijne Ziekenhuis in juli over ging op het digitaal versturen van recepten naar apotheken, is het LUMC nu ook live. Hier is een intensief, regionaal project aan voorafgegaan met het Leiden University Medical Center, het Alrijne Ziekenhuis, de apothekersvereniging VER en de beheerder van het LSP, VZVZ, onder leiding van Sleutelnet.

Artsen kunnen recepten nu digitaal versturen naar apotheken in de regio, waarmee de fax- en papieren receptenstroom vervangen worden. Patiënten kunnen bij hun arts aangeven bij welke apotheek zij medicatie willen ophalen. Vanuit het ziekenhuis wordt het recept vervolgens veilig via het LSP naar de apotheek verzonden.

Onderdeel van de afrondende fase van dit project is het finetunen van een convenant met samenwerkingsafspraken. Hiermee borgen we nauwe samenwerking, de kwaliteit van de recepten en een uniforme werkwijze in de regio. Daarnaast kijken wij met andere voorschrijvende zorgorganisaties of zij ook kunnen aansluiten op het digitale receptenverkeer via het LSP.

Sleutelnet is trots op deze mooie samenwerking tussen verschillende zorgorganisaties, waarmee het medicatieproces en de medicatieveiligheid verbeterd worden.

Op de hoogte blijven? Meld je aan op de nieuwsbrief!

Abonneer je op de nieuwsbrief en ontvang hem in jouw mailbox.

LinkedIn