Nieuws

Digitaal receptenverkeer

Mooie mijlpaal bereikt in digitaal receptenverkeer

Mooie mijlpaal bereikt in digitaal receptenverkeer

Na een succesvolle pilot met de afdelingen Cardiologie, Interne Geneeskunde en Dermatologie, versturen alle specialismen van het Alrijne Ziekenhuis sinds 1 juli hun recepten digitaal via het LSP naar de openbare apotheken in de regio. Een mooi eerste resultaat in de samenwerking tussen Alrijne, LUMC, de Vereniging Eerstelijns apothekers Rijnland en Sleutelnet met als doel om het receptenverkeer te digitaliseren. Sleutelnet coördineert hierbij de afstemming tussen de ziekenhuizen en de apotheken.

Ook het LUMC gaat aan de slag met de nieuwe werkwijze: momenteel worden de technische voorbereidingen getroffen; na de zomer zullen enkele afdelingen starten met het digitale recept. Door werkafspraken met elkaar te maken en vast te leggen in een convenant, ontstaat er een duidelijk en eenduidig werkproces voor iedereen.

Tot voor kort kregen patiënten nog een recept mee op papier wanneer zij na een ziekenhuisbezoek nieuwe medicatie kregen voorgeschreven. Nu de artsen digitaal (gaan) voorschrijven is dat verleden tijd. Doordat de recepten digitaal binnenkomen en niet meer handmatig overgenomen hoeven te worden in het systeem, wordt de kans op fouten verkleind. Daarnaast kan de apotheek alvast beginnen met klaarzetten van de medicatie, doordat het recept digitaal al ontvangen wordt voordat de patiënt in de apotheek arriveert.

Op de hoogte blijven? Meld je aan op de nieuwsbrief!

Abonneer je op de nieuwsbrief en ontvang hem in jouw mailbox.

LinkedIn