Nieuws

e-health Projecten

Afronding project Communicatie in de Wijk

Afronding project Communicatie in de Wijk

“Soms weet je niet waar het aan schort. Door korte lijnen tussen de diverse organisaties, gefaciliteerd door Sleutelnet, zijn de vragen naar boven gebracht en hebben we behoeftes op elkaar kunnen afstemmen.”

– Peter van Riel (GGZ Rivierduinen)

Dit is een mooie samenvatting van het project door één van de projectleiders. Nu het huidige project Communicatie in de Wijk zich in een afrondende fase bevindt, blikken we met trots terug op de resultaten die we met alle disciplines hebben neergezet. Enkele voorbeelden van de resultaten zijn: 

  • Voorschrijvers van GGZ Rivierduinen versturen voortaan medicatierecepten digitaal via het LSP naar apotheken. Middels een waarneemstructuur kunnen vragen aan Rivierduinen sneller beantwoord worden.  
  • Huisartsen krijgen rechtstreeks toegang tot ziekenhuisinformatie over hun patiënten bij het LUMC en het Alrijne via het Sleutel-Portaal (mits er toestemming is gegeven door de patiënt). 
  • Specialisten van het LUMC kunnen de medische overdracht voortaan naar de specialist ouderengeneeskunde (SOG) van WIJdezorg versturen via ZorgMail. LUMC en WIJdezorg onderzoeken of deze werkwijze prettig en haalbaar is. 

Middels een pilot onderzoeken we momenteel of samenwerking via VIPLive Netwerkzorg tussen de Zorggroep Voorhout-Warmond en Marente wenselijk en haalbaar is. De pilot wordt deze zomer geëvalueerd.   

Door Communicatie in de Wijk hebben de projectleiders nauwer contact en blijven zij elkaar spreken over nieuwe kansen, ontwikkelingen en ervaringen. Vragen over het project? Stuur ons een mailtje! 

Meer informatie?

Leonieke van Willigen

T: 071-5140130
M: lvanwilligen@sleutelnet.nlStuur Leonieke een bericht