Nieuws

e-health Projecten

Spoedverwijzing HAP – SEH

Spoedverwijzing HAP – SEH

Per 24 mei 2022 kan Huisartsenpost (HAP) De LIMES digitaal verwijzen naar de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Alrijne ziekenhuis. Verwijzen is hierdoor een stuk makkelijker geworden: met één druk op de knop worden de verwijsgegevens digitaal verzonden en afgeleverd bij de SEH. 
 
De medewerkers van de SEH hoeven geen papieren briefje meer in te scannen. Door de digitale koppeling is relevante medische verwijsinformatie direct beschikbaar in het patiëntendossier, dit bespaart kostbare tijd en frustratie. Vanuit de patiënt is dit een positieve ontwikkeling, omdat de overdracht sneller gaat waardoor gezondheidsuitkomsten beter kunnen uitpakken voor de patiënt. De digitale verwijzing zorgt voor een beter zorgproces, omdat zorgverleners door goede en snelle gegevensuitwisseling beter voorbereid zijn op de juiste behandeling van de patiënt. 
 
Middels een regionaal project werken het Alrijne, HAP De Limes en het LUMC samen om de digitale spoedverwijzing van HAP naar SEH te implementeren. Vanaf 1 augustus kan de HAP ook digitaal naar de Eerste Hart Hulp (EHH) van het Alrijne verwijzen. De SEH van het LUMC volgt in Q3 van dit jaar. Heeft u vragen over de spoedverwijzing of wilt u meer weten over het project? Neem dan contact met ons op!